This website uses cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue we assume that you consent to receive all cookies on all websites.
For further information, please click here >>.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΎΧΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ (ΟΜΆΔΑ ΚΑΘΗΚΌΝΤΩΝ IV) ΣΤΟΝ ΤΟΜΈΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ: ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΤΎΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣ ΕΠΙΓΡΑΜΜΙΚΏΝ ΚΟΙΝΟΤΉΤΩΝ (COMMUNITY MANAGER)

Υπηρεσία : 06-Direction générale de la communication
Ref. : COMM IV 2022
Οδηγός προς τους υποψηφίους :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συμβασιούχοι υπάλληλοι (ομάδα καθηκόντων IV) στον τομέα της επικοινωνίας:

Υπεύθυνος Τύπου και Διαχειριστής Επιγραμμικών Κοινοτήτων (Community manager)

 

  1. Γενικές παρατηρήσεις

Η Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκδίδει την παρούσα ανακοίνωση με σκοπό τη δημιουργία βάσης δεδομένων με υποψηφίους (συμβασιούχοι υπάλληλοι της ομάδας καθηκόντων IV) στον τομέα της επικοινωνίας στη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας (ΓΔ COMM).

Η βάση δεδομένων θα χρησιμεύσει ως δεξαμενή υποψηφίων για πιθανές μελλοντικές προσλήψεις στα κράτη μέλη της ΕΕ (Γραφεία Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – ΓΣΕΚ).

Μετά τη δημιουργία βάσης δεδομένων, τα πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μπορούν να επιλεγούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3β του Καθεστώτος που εφαρμόζεται επί του λοιπού προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΚΛΠ), για τις κενές θέσεις επικουρικών συμβασιούχων υπαλλήλων που προκύπτουν στη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας (ΓΔ COMM). Η επιλογή πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 («Επιτροπή ίσης εκπροσώπησης για την επιλογή επικουρικών συμβασιούχων υπαλλήλων (COSCON)») και του άρθρου 8 («Διαδικασία επιλογής συμβασιούχων υπαλλήλων») του Κοινοβουλίου «Γενικές διατάξεις εφαρμογής που διέπουν τους διαγωνισμούς και τις διαδικασίες επιλογής, την πρόσληψη και την κατάταξη των μονίμων και λοιπών υπαλλήλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εφαρμόζει πολιτική ισότητας ευκαιριών και αποδέχεται υποψηφιότητες αδιακρίτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ατομικής ή οικογενειακής κατάστασης.

Τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν τα ονόματά τους στη βάση δεδομένων θα πρέπει να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα και να συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης μέσω της πλατφόρμας APPLY4EP, ξεκινώντας με τη δημιουργία λογαριασμού. Για να το πράξουν, θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά την παρούσα προκήρυξη, να κάνουν κλικ στην καρτέλα «Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης» και να ακολουθήσουν τα στάδια της ηλεκτρονικής διαδικασίας υποβολής αιτήσεων. Θα πρέπει επίσης να διαβάσουν προσεκτικά τον οδηγό που επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση. Μόνο ένας λογαριασμός μπορεί να δημιουργηθεί στο APPLY4EP. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που καταχωρίζονται στον λογαριασμό υποβάλλονται σε επεξεργασία σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό (ΕΕ) 2018/1725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και μπορούν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή ώστε να είναι δυνατή η επικαιροποίησή τους. Η δήλωση περί ιδιωτικότητας για την APPLY4EP είναι διαθέσιμη στην αρχική σελίδα της.

 

  1. Περιγραφή καθηκόντων

Αποστολή της ΓΔ COMM είναι να ενισχύσει το κύρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβάλλοντας τη δημοκρατική νομιμότητά της που ενσαρκώνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεδομένου ότι η δημοκρατική εξουσία και επιρροή του Κοινοβουλίου βασίζεται στην εντολή των ψηφοφόρων του σε όλα τα κράτη μέλη. Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την ΕΕ έχουν ισχυρό αντίκτυπο στους πολίτες. Κύριος στόχος της ΓΔ COMM είναι η πλήρης και αμερόληπτη ενημέρωση των πολιτών και των μέσων επικοινωνίας για το έργο που επιτελεί το Κοινοβούλιο καθώς και η παροχή στους πολίτες της δυνατότητας να συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή δημοκρατική διαδικασία. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η ΓΔ COMM διαθέτει πολλούς σημαντικούς διαύλους ενημέρωσης για το έργο και τους στόχους του Κοινοβουλίου, όπως οι σχέσεις με τον Τύπο, τα γραφεία συνδέσμου στα κράτη μέλη, οι υπηρεσίες επισκεπτών, τα παραδοσιακά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, τα δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα πολλαπλασιαστών πληροφόρησης και μια κοινότητα ενεργών πολιτών και παραγόντων επιρροής. 

Επιπλέον, η ΓΔ COMM υποστηρίζει τους βουλευτές στις επικοινωνιακές τους δραστηριότητες και παρέχει στις πολιτικές αρχές του Κοινοβουλίου υποστήριξη και συμβουλές εμπειρογνωμόνων στον τομέα της επικοινωνίας.

Η ΓΔ COMM ζητά:

α) Υπεύθυνους Τύπου

β) Διαχειριστές Επιγραμμικών Κοινοτήτων

Στα Γραφεία Συνδέσμου στα κράτη μέλη (ΓΣΕΚ), οι υπεύθυνοι Τύπου και οι διαχειριστές επιγραμμικών κοινοτήτων μπορούν να κληθούν να εκτελέσουν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες:

 

  1. Καθήκοντα

Σύμφωνα με τα προγράμματα και τις προτεραιότητες που καθορίζονται από τα όργανα και/ή τη διοίκηση του Κοινοβουλίου και υπό την εποπτεία των αρμόδιων υπαλλήλων:

 α)Υπεύθυνοι Τύπου

  • Προετοιμασία, σύνταξη, δημοσίευση και μετάδοση πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μέσα ενημέρωσης και/ή στο ευρύ κοινό.
  • Προσαρμογή και σύνταξη κειμένων στην εθνική τους γλώσσα και διανομή τους στα σχετικά μέσα ενημέρωσης.
  • Ανάπτυξη νέων σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης, επίσκεψη σε κέντρα μέσων ενημέρωσης, τακτική συμμετοχή νέων δημοσιογράφων και δημιουργών περιεχομένου.
  • Παροχή βοήθειας στους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΒΕΚ) στις επαφές με τον Τύπο: διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων εντός και εκτός διαδικτύου, εξασφάλιση της παρουσίας δημοσιογράφων και διοργάνωση συνεντεύξεων.
  • Συμβολή σε εκστρατείες ή δράσεις των μέσων ενημέρωσης σε συνάρτηση με συντακτικές προτεραιότητες, έργα Γραφείων Συνδέσμου του ΕΚ και σημαντικά θέματα της νομοθετικής δραστηριότητας του Κοινοβουλίου.
  • Εντοπισμός και στοχευμένη επαφή με δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης με βάση τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και το ύφος τους, προκειμένου να τους υποβληθεί μια ad hoc προσφορά. Ενημέρωση δημοσιογράφων σχετικά με εξελίξεις σε πραγματικό χρόνο μέσω εφαρμογών άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.
  • Πρόσκληση δημοσιογράφων στις συνόδους ολομέλειας του Κοινοβουλίου ή σε άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις και παροχή βοήθειας στους δημοσιογράφους κατά τα επαγγελματικά τους ταξίδια.
  • Διοργάνωση σεμιναρίων Τύπου και ενημερώσεων Τύπου (εντός και εκτός διαδικτύου καθώς και σε υβριδική μορφή) στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο ή στα κράτη μέλη.
  • Προειδοποίηση για πιθανή παραπληροφόρηση/εσφαλμένη πληροφόρηση σχετικά με το Κοινοβούλιο και εν ανάγκη συμβολή στη διαμόρφωση απαντήσεων.
  • Παρακολούθηση του εθνικού και τοπικού Τύπου, ανάλυση μέσων ενημέρωσης, προειδοποίηση σχετικά με πολιτικές εξελίξεις και ενημέρωση επί άλλων σημαντικών θεμάτων.
  • Προώθηση προϊόντων, υπηρεσιών και εγκαταστάσεων πολυμέσων και παροχή βοήθειας σε δημοσιογράφους που τα χρησιμοποιούν.
  • Συμβολή στη χρηστή διοικητική και οικονομική διαχείριση της υπηρεσίας, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Ζητούμενες ειδικές γνώσεις

  • Δεξιότητες σύνταξης κειμένων (δελτία Τύπου, κείμενα για το ευρύ κοινό κ.λπ.).
  • Γνώση του τομέα της δημοσιογραφίας, των σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης και των στρατηγικών επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης στρατηγικών και σχεδίων για τα μέσα ενημέρωσης.
  • Γνώση του τοπίου των μέσων ενημέρωσης στα κράτη μέλη.
  • Γνώση των τάσεων στον τομέα της επικοινωνίας.
  • Γνώσεις στους τομείς των πολυμέσων, της ψηφιακής επικοινωνίας, της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη δημοσιογραφία και των σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης.
  • Γενική γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων.
  • Γνώση των διοικητικών, δημοσιονομικών και διαχειριστικών διαδικασιών στον σχετικό τομέα.

 β) Διαχειριστές Επιγραμμικών Κοινοτήτων

  • Διαχείριση και διατήρηση της παρουσίας του Κοινοβουλίου σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας και δημοσίευσης πρωτότυπου περιεχομένου, καθώς και της παρακολούθησης και του ελέγχου του υλικού τρίτων.
  • Παρακολούθηση και έλεγχος των συζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε πραγματικό χρόνο για τον εντοπισμό των τρεχουσών θεμάτων ενδιαφέροντος για το κοινό.
  • Διεξαγωγή δραστηριοτήτων ψηφιακής επικοινωνίας στα Γραφεία Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ιδίως παρακολούθηση, συντήρηση και ενεργοποίηση της βάσης δεδομένων για τη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες (Customer Relations Management - CRM).
  • Διασφάλιση της διενέργειας εκτίμησης αντικτύπου σχετικά με τις δραστηριότητες επικοινωνίας των Γραφείων Συνδέσμου του ΕΚ και/ή των υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας του ΕΚ.
  • Σχεδιασμός και ανάπτυξη όλων των διαθέσιμων μέσων επικοινωνίας και πληροφόρησης: ιστότοποι και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπτικοακουστικές συμπαραγωγές, δημοσιεύσεις απευθυνόμενες στο ευρύ κοινό κ.λπ.
  • Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση δραστηριοτήτων επικοινωνίας με τους πολίτες, τα ενδιαφερόμενα μέρη, τους παράγοντες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, τους νέους, την κοινωνία των πολιτών, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια κ.λπ.
  • Διαχείριση και διατήρηση παρουσίας του τμήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ζητούμενες ειδικές γνώσεις

  • Γνώση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Γνώση των τεχνικών επικοινωνίας με τα μέσα στο Διαδίκτυο.
  • Γνώση εργαλείων ανάλυσης και διαχείρισης δεδομένων σχετικών με το πεδίο δραστηριοτήτων, με σκοπό τον εντοπισμό, την ανάλυση και την ερμηνεία τάσεων ή προτύπων σε σύνθετα σύνολα δεδομένων.
  • Κατανόηση των εσωτερικών, εθνικών και διεθνών πολιτικών ζητημάτων.
  • Γνώση των εργαλείων γραφικής και πολυμεσικής παραγωγής (τύπου Adobe).
  • Γνώση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη δημοσιογραφία.
  • Γνώση των τεχνικών πολυμεσικής δημοσιογραφίας, των επιγραμμικών μεθόδων δημοσίευσης, των συντακτικών στρατηγικών για τα νέα μέσα, των διαδικασιών ηλεκτρονικής διανομής και των τεχνικών διαδικτυακής επικοινωνίας.
  • Γνώση των μέσων επικοινωνίας ενός ή περισσότερων γεωγραφικών τομέων της χώρας απασχόλησης.
  • Γνώση των διοικητικών, δημοσιονομικών και διαχειριστικών διαδικασιών στον σχετικό τομέα.

 

  1. Επιλεξιμότητα

 α. Γενικά κριτήρια

  • Ιθαγένεια ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Εκπλήρωση των υποχρεώσεων βάσει της εθνικής νομοθεσίας σε θέματα στρατιωτικής θητείας.
  • Απαιτούμενα για την άσκηση των καθηκόντων εχέγγυα ήθους.

 β. Ειδικά κριτήρια

i. Τυπικά προσόντα και απαιτούμενες δεξιότητες

  • εκπαίδευση που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τριών ετών πιστοποιούμενες με δίπλωμα

 ή

  • όταν δικαιολογείται από το συμφέρον της υπηρεσίας, επαγγελματική κατάρτιση ισοδύναμου επιπέδου.

Πριν από την πρόσληψή τους, οι επιλεγέντες υποψήφιοι των οποίων τα ονόματα περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων θα κληθούν να προσκομίσουν έγγραφα που τεκμηριώνουν τις πληροφορίες που περιέχονται στο έντυπο της αίτησης (διπλώματα, πιστοποιητικά και άλλα δικαιολογητικά).

Τα διπλώματα, είτε εκδίδονται σε κράτος μέλος είτε σε τρίτη χώρα, πρέπει να αναγνωρίζονται από επίσημο φορέα κράτους μέλους της ΕΕ, όπως για παράδειγμα το Υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι πτυχίων που έχουν εκδοθεί σε τρίτη χώρα πρέπει να παρέχουν απόδειξη ισοτιμίας στην ΕΕ για τα πτυχία τους. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση προσόντων αποκτηθέντων σε τρίτες χώρες βρίσκονται στα δίκτυα ENIC-NARIC (https://www.enic-naric.net/).

ii. Γλωσσικές γνώσεις

Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν άριστα (τουλάχιστον σε επίπεδο C1) μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γλώσσα 1): αγγλική, βουλγαρική, γαλλική, γερμανική, δανική, ελληνική, εσθονική, ιρλανδική, ισπανική, ιταλική, κροατική, λετονική, λιθουανική, μαλτέζικη, ολλανδική, ουγγρική, πολωνική, πορτογαλική, ρουμανική, σλοβακική, σλοβενική, σουηδική, τσεχική και φινλανδική.

καθώς και

πολύ καλή γνώση (τουλάχιστον σε επίπεδο Β2) της αγγλικής γλώσσας (γλώσσα 2). Η γλώσσα 2 πρέπει να είναι διαφορετική από την γλώσσα 1. Εάν η γλώσσα 1 είναι η αγγλική, απαιτείται ικανοποιητική γνώση (επίπεδο Β2) μιας από τις άλλες 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισημαίνεται ότι τα απαιτούμενα ανωτέρω ελάχιστα επίπεδα ισχύουν για κάθε τομέα γλωσσικής επάρκειας (ομιλία, γραφή, ανάγνωση, ακρόαση) που αναφέρεται στο έντυπο της αίτησης. Οι ικανότητες αυτές αντιστοιχούν σε εκείνες που καθορίζονται στο κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες (https://europa.eu/europass/common-european-framework-reference-language-skills).

Οι αιτούντες ενημερώνονται ότι η αγγλική γλώσσα ως γλώσσα 2 για την παρούσα διαδικασία δημιουργίας βάσης δεδομένων έχει προσδιοριστεί προς το συμφέρον της υπηρεσίας και, ειδικότερα, της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας. Τα πρόσωπα των οποίων τα ονόματα περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν αποτελεσματικά με την κύρια έδρα στις Βρυξέλλες.

Στην ουσία, η αγγλική είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται συχνότερα για την επικοινωνία εντός και μεταξύ των τμημάτων της Γενικής Διεύθυνσης. Είναι επίσης η γλώσσα που χρησιμοποιείται συχνότερα κατά τις επαφές με τις άλλες διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας, τις άλλες Γενικές Διευθύνσεις και τις πολιτικές και διοικητικές αρχές του Κοινοβουλίου.

Επιπλέον, οι υφιστάμενες εφαρμογές και τα πλαίσια για τη διαχείριση κοινοτήτων – τα περισσότερα συστήματα διαχείρισης των σχέσεων με τους πελάτες (Customer Relationship Management Systems – CRM) και το λογισμικό για την επιγραμμική συμμετοχή χρησιμοποιούν την αγγλική ως γλώσσα παρασκηνίου, οι δε κύριες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των καθημερινών καθηκόντων ενός ειδικού για την πρόσληψη έχουν καθιερωθεί στην αγγλική γλώσσα.

Για τους υπεύθυνους Τύπου, οι επαφές με βουλευτές του Κοινοβουλίου και δημοσιογράφους από άλλες χώρες, καθώς και η διοργάνωση συνεντεύξεων Τύπου, σεμιναρίων και ενημερώσεων με διακρατική ή πανευρωπαϊκή διάσταση αποτελούν μέρος των καθημερινών καθηκόντων τους.

Ως εκ τούτου, για την άσκηση των καθηκόντων τους, οι προσληφθέντες υποψήφιοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται και να επικοινωνούν αποτελεσματικά στην αγγλική γλώσσα.

Για λόγους ίσης μεταχείρισης, όλοι οι υποψήφιοι, ακόμη και αν έχουν ως πρώτη επίσημη γλώσσα την αγγλική, υποχρεούνται να έχουν ικανοποιητική γνώση μιας δεύτερης γλώσσας, η οποία πρέπει να είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

iii. Απαιτούμενη επαγγελματική πείρα

Μετά την απόκτηση των τίτλων σπουδών που αναφέρονται στο σημείο (4.β.i) ανωτέρω, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν αποκτήσει επαγγελματική πείρα τουλάχιστον ενός έτους σχετική με τα καθήκοντα που αναφέρονται στο τμήμα 3.α ή 3.β ανωτέρω.

 

  1. Βάση δεδομένων

Αν

  • πληροίτε τα γενικά κριτήρια επιλεξιμότητας
  • και έχετε συμπληρώσει σύμφωνα με τη διαδικασία και εμπροθέσμως το έντυπο αίτησης μέσω της πλατφόρμας APPLY4EP αναφέροντας ορθά τους κωδικούς (βλ. κατωτέρω, «Αιτήσεις»),

το όνομά σας θα συμπεριληφθεί στη βάση δεδομένων.

Η καταχώρηση του ονόματός σας θα βασίζεται αποκλειστικά στις πληροφορίες που παρέχονται στο έντυπο της αίτησης και στα συνημμένα έγγραφα. Οι πληροφορίες αυτές και τα έγγραφα αυτά θα επαληθευτούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία, εάν σας υποβληθεί προσφορά για πρόσληψη.

Μετά την εγγραφή σας στη βάση δεδομένων, ενδέχεται να κληθείτε να συμμετάσχετε σε δοκιμασία επιλογής. Εάν προσκληθείτε σε δοκιμασία επιλογής, θα λάβετε εγκαίρως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φύση της δοκιμασίας.

 

  1. Αιτήσεις – Πώς μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας;

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο της αίτησής τους μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας APPLY4EP. Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος μπορούν να υποβληθούν μόνο μέσω της εν λόγω πλατφόρμας.

Μόλις δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, πρέπει να τηλεφορτώσετε λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μορφότυπο Europass (https://europa.eu/europass/el).

Στη συνέχεια, πρέπει να συμπληρώσετε το υπόλοιπο του εντύπου της αίτησης.

Οι υποψήφιοι καλούνται να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένους κωδικούς στην αίτησή τους για το μέρος που αφορά την επαγγελματική πείρα. Για κάθε επαγγελματική εμπειρία, οι υποψήφιοι καλούνται να προσθέσουν, κατά περίπτωση, έναν ή περισσότερους κωδικούς στο τμήμα «Αντικείμενο της θέσης εργασίας» για να επισημάνουν ορισμένες δεξιότητες κατά την περιγραφή της εν λόγω επαγγελματικής πείρας. Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιούν διάφορους κωδικούς ανάλογα με το ιστορικό τους. Οι υποψήφιοι μπορούν να τοποθετήσουν τον κωδικό/τους κωδικούς για κάθε εμπειρία στο τέλος του πλαισίου κειμένου για το αντικείμενο της θέσης εργασίας. Παράδειγμα (στιγμιότυπο οθόνης) του τρόπου με τον οποίο μπορεί να προστεθεί κωδικός στην αίτηση παρατίθεται στον οδηγό για υποψηφίους. Οι κωδικοί (π.χ. [MJ], ίδιοι σε όλες τις γλώσσες) έχουν στόχο να διευκολύνουν τον εντοπισμό υποψηφίων με εξειδικευμένες τεχνικές δεξιότητες. Κάθε κωδικός αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη δεξιότητα.

Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους ακόλουθους κωδικούς:

Υπεύθυνοι Τύπου – Μέσα ενημέρωσης – Ειδικοί κωδικοί που πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση:

  • [MJ] Δημοσιογραφία
  • [MN] Εθνικά μέσα ενημέρωσης
  • [MD] Ψηφιακά μέσα ενημέρωσης
  • [MPSO] Οργάνωση σεμιναρίου Τύπου
  • [MRM] Διαχείριση σχέσεων με μέσα ενημέρωσης
  • [MEU] Υποθέσεις ΕΕ

Διαχειριστές Επιγραμμικών Κοινοτήτων – Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (SM) – Ειδικοί κωδικοί που πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση:

  • [SMCM] Διαχείριση Επιγραμμικών Κοινοτήτων
  • [SMDOLC] Ψηφιακή/επιγραμμική επικοινωνία
  • [SMSMP] Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης/Διαχείριση
  • [SMCRM] Διαχείριση σχέσεων με πελάτες
  • [SMNEU] Εθνικές και ευρωπαϊκές υποθέσεις

Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να τεκμηριώνονται με δικαιολογητικά έγγραφα.

Καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 15η Μαρτίου 2023. Αιτήσεις που θα παραληφθούν μετά την λήξη της προθεσμίας δεν θα ληφθούν υπόψη.

Η καταχώρηση του ονόματός σας στη βάση δεδομένων ή η επιτυχής συμμετοχή στη δοκιμασία επιλογής δεν αποτελεί εγγύηση για πρόσληψη. Εάν προκύψει δυνατότητα σύμβασης, οι υπηρεσίες πρόσληψης συμβουλεύονται τη βάση δεδομένων και απευθύνουν προσκλήσεις στους υποψηφίους των οποίων τα προσόντα ανταποκρίνονται περισσότερο στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης. Εάν διαπιστωθεί ότι οι πληροφορίες που έχουν παρασχεθεί είναι ανακριβείς, οι υποψήφιοι αποκλείονται από τη διαδικασία και τα ονόματά τους διαγράφονται από τη βάση δεδομένων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εφαρμόζει αυστηρή πολιτική ίσων ευκαιριών στις διαδικασίες επιλογής του, προκειμένου να διασφαλίζεται ισότιμη μεταχείριση όλων των υποψηφίων.

Οι όροι εργασίας στα θεσμικά όργανα της ΕΕ καθορίζονται στο Καθεστώς που εφαρμόζεται επί του Λοιπού Προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΚΛΠ). Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους εργασίας διατίθενται στη διεύθυνση:  https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:01962R0031-20140501&from=EL (τίτλος IV) «Συμβασιούχοι υπάλληλοι»).

Από την 1η Ιουλίου 2022, ο βασικός μηνιαίος μισθός κυμαίνεται μεταξύ 3 877,47 EUR και 7 189,80 EUR (ομάδα καθηκόντων IV) ανάλογα με την κατάρτιση και την ειδική επαγγελματική πείρα του υποψηφίου.

Η βάση δεδομένων ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025. Η ισχύς της μπορεί να παραταθεί με απόφαση της αρμόδιας για τους διορισμούς αρχής. Σε περίπτωση παράτασης, οι επιτυχόντες που έχουν εγγραφεί στον εν λόγω πίνακα θα ενημερωθούν σε εύθετο χρόνο.