PALVELUKSEENOTTOILMOITUS PE/327/S
VÄLIAIKAINEN TOIMIHENKILÖ
Tieto- ja viestintätekniikan alan hallintoavustaja (AST 4)
Hakijaa pyydetään ennen hakemuksen jättämistä lukemaan huolellisesti tämän palvelukseenottoilmoituksen liitteenä oleva opas.
Opas on erottamaton osa palvelukseenottoilmoitusta, ja siinä selvitetään valintamenettelyjen sääntöjä ja hakumenettelyä.
SISÄLLYS
A. TOIMENKUVA JA OSALLISTUMISEDELLYTYKSET
B. MENETTELY
C. HAKEMUSTEN JÄTTÄMINEN
LIITE: OPAS EUROOPAN PARLAMENTIN JÄRJESTÄMIIN VALINTAMENETTELYIHIN OSALLISTUVILLE HAKIJOILLE
A. TOIMENKUVA JA OSALLISTUMISEDELLYTYKSET
1. Yleistä
Euroopan parlamentti on päättänyt aloittaa menettelyn kolmen väliaikaisen toimihenkilön toimen (palkkaluokka AST 4) täyttämiseksi tietotekniikka- ja kyberturvallisuuspääosastossa (ITEC) ja infrastruktuurin ja logistiikan pääosastossa (INLO). Tällä ilmoituksella haetaan hallintoavustajaa, joka vastaa tieto- ja viestintätekniikan alan asiakassuhteista.
Kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Palvelukseen otettava hakija nimitetään palkkaluokan AST 4 ensimmäiseen palkkatasoon, jonka peruspalkka on 5 279,52 euroa kuukaudessa. Palkasta pidätetään unionille suoritettava vero ja Euroopan unionin muuhun henkilöstöön sovellettavien palvelussuhteen ehtojen mukaiset muut pidätykset. Siitä ei pidätetä kansallista veroa. Palkkatasoa, johon valintamenettelyn läpäissyt hakija nimitetään, voidaan mukauttaa hakijan työkokemuksen perusteella. Peruspalkan lisäksi voidaan myös tietyin edellytyksin maksaa muita korvauksia.
Euroopan parlamentti noudattaa kaikille yhtäläiset mahdollisuudet takaavaa politiikkaa ja ottaa hakemukset vastaan syrjimättä ketään sukupuolen, rodun, ihonvärin, etnisen tai yhteiskunnallisen alkuperän, geneettisten ominaisuuksien, kielen, uskonnon tai vakaumuksen, poliittisten tai muiden mielipiteiden, kansalliseen vähemmistöön kuulumisen, varallisuuden, syntyperän, vammaisuuden, iän, seksuaalisen suuntautumisen, siviilisäädyn, perhetilanteen tai muun sellaisen seikan perusteella.
2. Toimenkuva
Tietotekniikka- ja kyberturvallisuuspääosasto (ITEC) tarjoaa tieto- ja viestintäteknisiä palveluja, joilla tuetaan Euroopan parlamentin työtä. Se kehittää ja pitää yllä sisäistä monikielistä työympäristöä ja varmistaa suojatun pääsyn keskeisiin asiakirjoihin. ITEC-pääosasto hallinnoi parlamentin tietoteknisiä järjestelmiä, pitää innovointistrategiansa toimielimen tarpeita vastaavana ja valvoo suojattua ja kestävää tietoteknistä infrastruktuuria. Pääosasto huolehtii myös parlamentin asiakirjojen tuotannosta ja jakelusta ja tekee asiakirjojen virallisessa julkaisemisessa yhteistyötä julkaisutoimiston kanssa.
Infrastruktuurin ja logistiikan pääosasto (INLO) on teknisesti ja hallinnollisesti vastuussa kaikista Euroopan parlamentin Brysselissä, Luxemburgissa ja Strasbourgissa sijaitsevista rakennuksista ja jäsenvaltioissa sijaitsevista yhteystoimistojen rakennuksista. Pääosasto hallinnoi kyseisten rakennusten toimintaan liittyviä laitteita ja palveluja, kuten hankinnat, kuljetukset, muutot, viestipalvelut, ateriapalvelut ja kaupat. INLO-pääosasto myös koordinoi kokouksiin liittyviä käytännön järjestelyjä.
Palvelukseen otetun henkilön asemapaikka on Bryssel. Hän on osa dynaamista tiimiä, joka tarjoaa tietoteknisiä palveluja loppukäyttäjille ja varmistaa laitteiden, ohjelmistojen ja verkkojärjestelmien sujuvan toiminnan ratkaisemalla ongelmia, tarjoamalla teknistä tukea ja huolehtimalla järjestelmäpäivityksistä. Henkilö toimii erilaisten tietoteknisten prosessien yhteyshenkilönä ja koordinaattorina yksikössään/osastossaan/pääosastossaan. Tieto- ja viestintätekniikan alan asiakassuhteista vastaava hallintoavustaja huolehtii esihenkilönsä alaisuudessa ja parlamentin päättävien elinten ja niiden johdon määrittelemien ohjelmien ja painopisteiden mukaisesti yhdestä tai useammasta seuraavassa mainituista tehtävistä:
· ensimmäisen tason ja toisen tason tietoteknisen tuen antaminen, palvelupyyntöjen hallinnointi, laitteisiin, ohjelmistoihin ja verkkoihin liittyvien ongelmien ratkaiseminen ja nopeiden ratkaisujen varmistaminen
· käyttäjätilien, käyttöoikeuksien ja palvelussuhteen alkamiseen ja päättymiseen liittyvien prosessien hallinnoiminen eri järjestelmissä
· koulutuksen antaminen tietoteknisistä asioista ja turvallisuuteen liittyvistä parhaista käytännöistä sekä käyttäjien ohjeistaminen tietotekniikkaan liittyvissä huolenaiheissa
· laitteiden (palvelimet, pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, verkkolaitteet) asentaminen, konfigurointi, ylläpito ja hallinnointi sekä asianmukaisesta omaisuudenhallinnasta huolehtiminen
· palvelin- ja verkkoinfrastruktuurin ylläpidossa avustaminen, järjestelmien suorituskyvyn seuranta, korjauspäivitysten tekeminen, ongelmanratkaisu ja tarvittavista päivityksistä huolehtiminen
· avustaminen eri osastojen sovellusten ja automaatiotyökalujen suunnittelussa, kehittämisessä ja ylläpidossa
· raportointi tiimin suorituksista, häiriötilanteiden suuntauksista ja palvelujen tehokkuudesta, parannusten ehdottaminen prosesseihin sekä uusien työkalujen ja menettelyjen vaikutuksen seuraaminen
· teknisistä käsitteistä viestiminen selkeällä tavalla tekniikkaan perehtymättömille käyttäjille ja ongelmanratkaisutaitojen käyttäminen palvelujen parantamiseen
· tiimien koordinoinnin valvominen ja prosessien ja menettelyjen johdonmukaisuuden varmistaminen useissa eri paikoissa toimivien sisäisten ja ulkoisten tiimien välillä sekä tiimin työsuoritusten ja palvelujen laadun seuraaminen määritettyjen laatuvaatimusten täyttämiseksi
· tiimin jäsenten ohjaaminen ja tukeminen ja työsuoritusten seuraaminen sekä ylempänä ongelmanratkaisupisteenä toimiminen ja tiimin toimintojen ja tulosten tehokkuuden varmistaminen.
Näiden tehtävien hoitaminen edellyttää erinomaisia organisointi- ja koordinointitaitoja, paineensietokykyä, voimakasta vastuuntuntoa, tahdikkuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja vahvaa tiimihenkeä.
Työ edellyttää matkustamista parlamentin toimipaikkojen välillä.
3. Osallistumisedellytykset
Hakijan on hakemusten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä täytettävä seuraavat edellytykset:
a) Yleiset edellytykset
Euroopan unionin muuhun henkilöstöön sovellettavien palvelussuhteen ehtojen 12 artiklan 2 kohdan mukaisesti
– hakijan on oltava Euroopan unionin jonkin jäsenvaltion kansalainen
– hakijalla on oltava täydet kansalaisoikeudet
– hakijan on oltava täyttänyt asevelvollisuutta koskevan lainsäädännön mukaiset velvollisuutensa
– hakijan on täytettävä tehtävien hoitamisen edellyttämät hyvää mainetta koskevat vaatimukset.
b) Erityisedellytykset
i) Vaadittavat tutkinnot ja todistukset
Hakijalla on oltava
keskiasteen jälkeisen koulutuksen suorittamisesta annettu tutkintotodistus
tai
ylemmän perusasteen ja keskiasteen koulutuksen suorittamisesta annettu tutkintotodistus, joka antaa oikeuden keskiasteen jälkeiseen koulutukseen, sekä vähintään kolmen vuoden pituinen soveltuva työkokemus.
Sekä unionin jäsenvaltiossa että unionin ulkopuolisessa maassa myönnettyjen tutkintotodistusten on oltava unionin jäsenvaltion viranomaisen (esimerkiksi opetushallituksen) hyväksymiä.
Hakijoiden, joilla on jossakin unionin ulkopuolisessa maassa myönnetty tutkintotodistus, on liitettävä hakemukseensa päätös tutkintotodistustensa vastaavuudesta unionin vaatimusten kanssa. Lisätietoja EU:n ulkopuolisten tutkintojen tunnustamisesta löytyy ENIC‑NARIC‑verkostoista osoitteesta https://www.enic-naric.net.
Valintalautakunta ottaa huomioon jäsenvaltioiden koulutusjärjestelmien erot. Esimerkkejä vaadittavista vähimmäistutkinnoista on hakijoille tarkoitettuun oppaaseen sisältyvässä taulukossa.
Valintamenettelyyn ei hyväksytä hakijoita, jotka eivät liitä hakemukseensa päätöstä tutkintotodistustensa vastaavuudesta, ja/tai hakijoita, joiden tutkintotodistuksia jonkin unionin jäsenvaltion viranomainen ei ole tunnustanut.
ii) Vaadittava työkokemus
Hakijalla on oltava i) kohdassa vaaditun tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu, toimenkuvaan liittyvä vähintään kuuden vuoden työkokemus, josta vähintään kaksi vuotta Euroopan unionin toimielimessä tai elimessä ja/tai kansallisessa hallinnossa.
iii) Kielitaito
Hakijalla on oltava yhden Euroopan unionin virallisen kielen (kieli 1) perusteellinen taito (taso C1): nämä kielet ovat bulgaria, englanti, espanja, hollanti, iiri, italia, kreikka, kroaatti, latvia, liettua, malta, portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, slovakki, sloveeni, suomi, tanska, tšekki, unkari ja viro
ja
englannin tai ranskan kielen (kieli 2) tyydyttävä taito (taso B2).
Kielen 2 on oltava muu kuin kieli 1.
Tämän valintamenettelyn vaihtoehdot kieleksi 2 (englanti tai ranska) on valittu toimielimen edun mukaisesti. Tieto- ja viestintätekniikan alan hallintoavustajan tehtävät edellyttävät erityistaitoja, jotka liittyvät etenkin seurantaan, erilaisten käyttäjien auttamiseen ja ensimmäisen tason ja toisen tason tietoteknisen tuen antamiseen tietoteknisissä ongelmissa. Palvelukseen otetun henkilön on pystyttävä heti ymmärtämään työtehtävänsä, ratkaisemaan ongelmia ja viestimään tehokkaasti käyttäjien, esihenkilöiden ja kollegojen kanssa.
Euroopan parlamentin moninainen henkilöstö työskentelee pääasiassa Brysselissä, Luxemburgissa ja Strasbourgissa sijaitsevissa parlamentin kiinteistöissä. Tällaisessa monikielisessä ympäristössä tehokas toiminta perustuu suurelta osin ranskan ja englannin kielen käyttöön. Nämä kaksi kieltä ovat perustavan tärkeitä sujuvan ja tehokkaan viestinnän sekä päivittäisten toimintojen moitteettoman sujumisen varmistamiseksi.
Näistä ainakin toisen taito on olennaisen tärkeää, jotta henkilöstön jäsen voi hoitaa tehtävänsä tehokkaasti ja vastata yksikön tarpeisiin hänelle annettuja tehtäviä suorittaessaan. Tehtäviin kuuluu säännöllistä yhteydenpitoa kollegoihin, esihenkilöihin ja ulkoisiin tahoihin, jotka käyttävät pääsääntöisesti näitä kieliä päivittäisessä työssään. Lisäksi koulutuksissa, tiimien kokouksissa ja uuden henkilöstön perehdytyksessä käytetään pääasiassa englannin ja ranskan kieltä, minkä vuoksi näistä kielistä ainakin toisen kielen taito on tärkeää.
Ranskan kieltä käytetään yleisimmin INLO- ja ITEC-pääosastojen sisäisessä viestinnässä, kun taas englannin kieltä käytetään eniten hoidettaessa asioita muiden pääosastojen sekä parlamentin poliittisten ja hallinnollisten elinten kanssa. Englannin kielen tyydyttävä taito on olennaisen tärkeää, sillä valtaosa teknisistä asiakirjoista, ohjelmistojen käyttöoppaista ja tietoteknisistä tukiresursseista on saatavilla ensisijaisesti englanniksi. Lisäksi ranskan kielen tyydyttävä taito on keskeisen tärkeää, jotta toimihenkilö ymmärtää Belgiassa, Ranskassa ja Luxemburgissa sovellettavaa lainsäädäntöä ja voi olla vuorovaikutuksessa palveluntarjoajien sekä hallinnon ja paikallisviranomaisten kanssa.
Tämän valintamenettelyn kielivaatimukset eivät siis poikkea vakiintuneesta käytännöstä. Englannin ja ranskan kielen valitseminen tämän valintamenettelyn kielivaihtoehdoiksi perustuu siis yksikön toiminnallisiin tarpeisiin, tietotekniikan alan hallintoavustajan toimen vaatimuksiin ja pääosastojen sisäisiin käytäntöihin, ja sen avulla taataan paras mahdollinen tehokkuus ja johdonmukaisuus Euroopan parlamentissa.
|
B. MENETTELY
Menettely perustuu tutkintotodistuksiin ja kokeisiin.
1. Menettelyyn hyväksyminen ja pätevyyden arviointi (1. vaihe)
a) Nimittävä viranomainen laatii luettelon hakijoista, jotka ovat jättäneet hakemuksensa vaaditun mukaisesti ja asetettuun määräaikaan mennessä ja jotka täyttävät ilmoituksen A osan 3 kohdan a alakohdassa vahvistetut yleiset edellytykset. Luettelo toimitetaan valintalautakunnalle hakemusten kanssa.
b) Valintalautakunta tarkistaa, täyttävätkö hakemukset A osan 3 kohdan b alakohdassa vahvistetut erityisedellytykset (menettelyyn hyväksyminen).
c) Valintalautakunta arvioi ainoastaan menettelyyn hyväksyttyjen hakijoiden pätevyyttä ennalta laadittua arviointitaulukkoa käyttäen ja laatii luettelon 15 parhaasta hakijasta, jotka kutsutaan kokeisiin. Valintalautakunta hyväksyy viimeiselle sijalle kaikki saman pistemäärän saaneet hakijat (pätevyyden arviointi).
Valintalautakunnan päätös perustuu ainoastaan hakulomakkeessa annettuihin tietoihin, jotka on osoitettava oikeiksi asiakirjatodistein. (Lisätietoja on Euroopan parlamentin järjestämiin valintamenettelyihin osallistuville hakijoille tarkoitetun oppaan 2 kohdan 3 alakohdassa.)
Hakijoiden pätevyyttä arvioidessaan valintalautakunta ottaa erityisesti huomioon seuraavat (hakemukseen liitetyin asiakirjatodistein oikeaksi osoitettavat) seikat:
1. todistettu kokemus ensimmäisen tason ja toisen tason tietoteknisen tuen antamisesta, palvelupyyntöjen hallinnoimisesta ja laitteisiin, ohjelmistoihin ja verkkoihin liittyviin ongelmien ratkaisemisesta
2. todistettu kyky hallinnoida käyttäjätilejä, käyttöoikeuksia ja palvelussuhteen alkamiseen ja päättymiseen liittyviä prosesseja eri järjestelmissä
3. kokemus tietoteknisiä asioita ja turvallisuuteen liittyviä parhaita käytäntöjä koskevan koulutuksen ja opastuksen antamisesta sekä käyttäjätuesta
4. käytännön kokemus laitteiden (palvelimet, pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, verkkolaitteet) asentamisesta, konfiguroinnista ja ylläpidosta ja asianmukaisesta omaisuudenhallinnasta
5. todistettu kokemus palvelin- ja verkkoinfrastruktuurin ylläpidosta, järjestelmien suorituskyvyn seuraamisesta, ongelmien ratkaisemisesta ja tarvittavien päivitysten ja korjauspäivitysten tekemisestä
6. kokemus avustamisesta eri osastojen sovellusten tai automaatiotyökalujen suunnittelussa, kehittämisessä ja ylläpidossa
7. kyky ylläpitää raportointia tiimin työsuorituksista, häiriötilanteiden suuntauksista ja palvelun tehokkuudesta, ehdottaa parannuksia prosesseihin ja seurata niitä
8. vahvat viestintätaidot teknisten käsitteiden selittämiseksi selkeällä tavalla tekniikkaan perehtymättömille käyttäjille ja ongelmanratkaisutaidot palvelujen parantamiseksi
9. todistettu kokemus monialaisten tiimien johtamisesta, prosessien johdonmukaisuuden ylläpitämisestä ja palvelun laadun varmistamisesta
10. kokemus tiimien ohjauksesta, eskaloinnin hallinnasta ja työsuoritusten seuraamisesta parannusten aikaansaamiseksi
11. työkokemus monikulttuurisissa tai kansainvälisissä ympäristöissä.
Pisteytys: 0–40 pistettä
2. Kokeet (2. vaihe)
Kirjallinen koe
a Tekstin laatiminen kielellä 2 (englanti tai ranska). Kokeen tarkoituksena on arvioida hakijoiden kykyä suoriutua A osan 2 kohdassa kuvatuista tehtävistä sekä heidän kykyään laatia tekstejä.
Kokeen enimmäiskesto: 90 minuuttia
Pisteytys: 0–20 pistettä (vaadittu vähimmäismäärä: 10 pistettä).
Suullinen koe
b Valintalautakunta haastattelee hakijoita kielellä 2 (englanti tai ranska). Kokeen tarkoituksena on arvioida hakijoiden kykyä suoriutua A osan 2 kohdassa kuvatuista tehtävistä ottaen huomioon kaikki hakemuksesta esiin tulevat seikat. Kokeessa arvioidaan myös hakijoiden tietoja Euroopan parlamentista.
Valintalautakunta voi päättää testata hakijoiden hakulomakkeessa ilmoittamaa muuta kielitaitoa.
Kokeen enimmäiskesto: 45 minuuttia.
Pisteytys: 0–40 pistettä (vaadittu vähimmäismäärä: 20 pistettä).
Nämä kokeet voidaan järjestää etäyhteyden välityksellä tai paikan päällä.
Hakijoille annetaan hyvissä ajoin kirjallisia ja suullisia kokeita koskevat ohjeet. Hakijoiden on noudatettava annettuja ohjeita kirjaimellisesti. Hakija, joka ei noudata ohjeita tai joka toimii ohjeiden vastaisesti, hylätään välittömästi.
3. Soveltuvien hakijoiden luettelo
Soveltuvien hakijoiden luetteloon kirjataan paremmuusjärjestyksessä niiden yhdeksän hakijan nimet, jotka ovat saaneet eniten pisteitä koko menettelystä (pätevyyden arviointi ja kokeet), edellyttäen, että he ovat saaneet jokaisesta kokeesta vaaditun vähimmäispistemäärän.
Tulokset ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti ja kirjallisesti.
Soveltuvien hakijoiden luettelo julkaistaan Euroopan parlamentin intranetsivustolla.
Soveltuvien hakijoiden luettelo on voimassa 31. joulukuuta 2028 saakka. Sen voimassaoloa voidaan jatkaa nimittävän viranomaisen päätöksellä. Jos voimassaoloaikaa jatketaan, luetteloon kirjatuille hakijoille ilmoitetaan asiasta aikanaan.
C. HAKEMUSTEN JÄTTÄMINEN
Hakemuksen jättämistä varten hakijalla on oltava tili Apply4EP-alustalla: https://apply4ep.gestmax.eu/search/index/lang/fi_FI.
Hakijoiden on ennen hakulomakkeen täyttämistä tutustuttava huolellisesti oppaaseen Euroopan parlamentin järjestämiin valintamenettelyihin osallistuville hakijoille.
Hakemusten jättämisen määräaika
Hakemukset on jätettävä viimeistään
20. toukokuuta 2025 klo 12.00 Brysselin aikaa.