Τόπος : Βρυξέλλες
Τέλος δημοσίευσης στον εξωτερικό ιστότοπο : 20/05/2025 12:00
Υπηρεσία : 12-Γενική Διεύθυνση Καινοτομίας και Τεχνολογικής Υποστήριξης
Αναφορά : PE/327/S/ Assitant dealing with ICT (AST4)
Οδηγός προς τους υποψηφίους : Λήψη Οδηγός προς τους υποψηφίους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ PE/327/S

 

 ΕΚΤΑΚΤΟΣ/ΕΚΤΑΚΤΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

 

Βοηθός ΤΠΕ (AST 4)

 

Προτού υποβάλετε την αίτησή σας, οφείλετε να διαβάσετε προσεκτικά τον Οδηγό για τους υποψηφίους/τις υποψήφιες, ο οποίος επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση πρόσληψης. 

 

Ο Οδηγός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ανακοίνωσης πρόσληψης και βοηθά στην κατανόηση των κανόνων που διέπουν τις διαδικασίες επιλογής, καθώς και στον τρόπο υποβολής αίτησης. 

 

  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

 

Α.               ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ

  

Β.               ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  

Γ.                ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ/ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 

 

Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ

 

1.         Γενικές παρατηρήσεις

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία για την πλήρωση τριών θέσεων έκτακτου/-ης υπαλλήλου (AST 4) στη Γενική Διεύθυνση Τεχνολογιών Πληροφοριών και Κυβερνοασφάλειας (ΓΔ ITEC) και στη Γενική Διεύθυνση Υποδομών και Υλικοτεχνικής Υποστήριξης (ΓΔ INLO). Το ζητούμενο προφίλ είναι εκείνο των βοηθών στον τομέα των ΤΠΕ.

 

Η σύμβαση θα είναι αορίστου χρόνου. Η πρόσληψη θα γίνει στον βαθμό AST 4, πρώτο κλιμάκιο, για το οποίο ο βασικός μισθός ανέρχεται σε 5 279,52 EUR μηνιαίως. Ο μισθός αυτός υπόκειται στον κοινοτικό φόρο και στις λοιπές κρατήσεις που προβλέπονται στο καθεστώς που εφαρμόζεται στο λοιπό προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΚΛΠ). Απαλλάσσεται από εθνικό φόρο. Ωστόσο, το κλιμάκιο στο οποίο θα προσληφθεί ο επιτυχών/η επιτυχούσα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την επαγγελματική του/της πείρα. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις καταβάλλονται επιδόματα επιπλέον του βασικού μισθού.

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εφαρμόζει πολιτική ισότητας ευκαιριών και αποδέχεται τις αιτήσεις ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, το χρώμα, την εθνοτική καταγωγή ή κοινωνική προέλευση, τα γενετικά χαρακτηριστικά, τη γλώσσα, το θρήσκευμα ή τις πεποιθήσεις, τα πολιτικά ή άλλα φρονήματα, την ιδιότητα μέλους εθνικής μειονότητας, την περιουσία, τη γέννηση, την αναπηρία, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, και την ατομική ή οικογενειακή κατάσταση.

 

 

2.         Περιγραφή των καθηκόντων

 Η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογιών Πληροφοριών και Κυβερνοασφάλειας (ΓΔ ITEC) παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ΤΠ και επικοινωνιών για την υποστήριξη του έργου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αναπτύσσει και διατηρεί έναν πολύγλωσσο εσωτερικό χώρο εργασίας, εξασφαλίζοντας ασφαλή πρόσβαση σε βασικά έγγραφα. Η ΓΔ ITEC διαχειρίζεται τα συστήματα ΤΠ του Κοινοβουλίου, ευθυγραμμίζει τη στρατηγική καινοτομίας με τις ανάγκες του οργάνου και επιβλέπει τη λειτουργία ασφαλών και βιώσιμων υποδομών ΤΠ. Ασχολείται επίσης με την παραγωγή και διανομή κοινοβουλευτικών εγγράφων και συνεργάζεται με την Υπηρεσία Εκδόσεων για τις επίσημες εκδόσεις.

Η Γενική Διεύθυνση Υποδομών και Υλικοτεχνικής Υποστήριξης (ΓΔ INLO) είναι υπεύθυνη για την τεχνική και διοικητική εποπτεία όλων των κτιρίων που χρησιμοποιούνται από το Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο, καθώς και στα γραφεία συνδέσμου στα κράτη μέλη. Διαχειρίζεται τον υπηρεσιακό εξοπλισμό χειρισμού και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη λειτουργία των εν λόγω κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των αγορών, των μεταφορών, των μετακομίσεων, των υπηρεσιών μηνυμάτων, της εστίασης, των καταστημάτων και άλλων. Η ΓΔ INLO συντονίζει επίσης τις πρακτικές ρυθμίσεις για τις συνεδριάσεις.

 

Το άτομο που θα προσληφθεί θα τοποθετηθεί στις Βρυξέλλες, όπου θα ενταχθεί σε δυναμικές ομάδες που παρέχουν υπηρεσίες ΤΠ στους τελικούς χρήστες και θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του υλισμικού, του λογισμικού και των συστημάτων δικτύου μέσω της αντιμετώπισης προβλημάτων, της παροχής τεχνικής υποστήριξης και της εφαρμογής αναβαθμίσεων του συστήματος. Θα λειτουργεί ως σημείο επαφής και συντονιστής εντός της μονάδας/διεύθυνσης/γενικής διεύθυνσης για διάφορες διαδικασίες ΤΠ. Υπό την επίβλεψη του οικείου προϊσταμένου και σε ευθυγράμμιση με τα προγράμματα και τις προτεραιότητες που καθορίζονται από τα διοικητικά όργανα του Κοινοβουλίου και τη σχετική διοίκηση, ο/η βοηθός ΤΠΕ εκτελεί μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες:

·       Παροχή υποστήριξης ΤΠ πρώτης και δεύτερης γραμμής, διαχείριση αιτημάτων εξυπηρέτησης, αντιμετώπιση προβλημάτων υλισμικού, λογισμικού και δικτύου, και εξασφάλιση έγκαιρης παροχής λύσεων.

·       Διαχείριση λογαριασμών χρήστη, δικαιωμάτων πρόσβασης και διαδικασιών ένταξης/τερματισμού σε διάφορα συστήματα.

·       Παροχή κατάρτισης σχετικά με θέματα ΤΠ και βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας, και καθοδήγηση των χρηστών σε σχέση με θέματα ΤΠ.

·       Εγκατάσταση, διευθέτηση, συντήρηση και διαχείριση στοιχείων υλισμικού (διακομιστές, επιτραπέζιοι υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές, εξοπλισμός δικτύου) και εξασφάλιση της κατάλληλης διαχείρισης των αποθεμάτων.

·       Παροχή βοήθειας για τη συντήρηση των υποδομών διακομιστή και δικτύου, παρακολούθηση των επιδόσεων του συστήματος, εφαρμογή διορθώσεων, αντιμετώπιση προβλημάτων και εφαρμογή των απαραίτητων αναβαθμίσεων.

·       Παροχή βοήθειας στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συντήρηση των υπηρεσιακών εφαρμογών και των εργαλείων αυτοματισμού γραφείου.

·       Τήρηση στοιχείων σχετικά με τις επιδόσεις των ομάδων, τις τάσεις συμβάντων και την αποτελεσματικότητα της εξυπηρέτησης, με υποβολή προτάσεων για βελτιώσεις των διαδικασιών και παρακολούθηση του αντίκτυπου των νέων εργαλείων και διαδικασιών.

·       Επεξήγηση τεχνικών εννοιών σε μη τεχνικούς χρήστες και εφαρμογή δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών.

·       Επίβλεψη του συντονισμού των ομάδων και διασφάλιση της συνέπειας των διεργασιών και των διαδικασιών στις διάφορες εσωτερικές και εξωτερικές ομάδες σε πολλαπλές τοποθεσίες, με παράλληλη παρακολούθηση των επιδόσεων των ομάδων και της εξυπηρέτησης με στόχο τη διατήρηση καθορισμένων προτύπων ποιότητας.

·       Παροχή καθοδήγησης, υποστήριξης και παρακολούθησης των επιδόσεων για τα μέλη των ομάδων, διαχείριση ζητημάτων που παραπέμπονται σε ανώτερο επίπεδο και διασφάλιση της αποτελεσματικότητας όσον αφορά τις δραστηριότητες των ομάδων και την έκβαση τους.

 

Για την εκτέλεση των καθηκόντων αυτών απαιτούνται άριστες οργανωτικές και συντονιστικές δεξιότητες, ανθεκτικότητα, ισχυρό αίσθημα ευθύνης, διακριτικότητα, καλές διαπροσωπικές δεξιότητες και ισχυρό ομαδικό πνεύμα.

 

Η συγκεκριμένη θέση εργασίας συνεπάγεται μετακινήσεις μεταξύ των τόπων εργασίας του Κοινοβουλίου.

 

 3.         Επιλεξιμότητα

 Κατά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων, πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 

α)      Γενικά κριτήρια

 Σύμφωνα με το άρθρο 12 παράγραφος 2 του καθεστώτος που εφαρμόζεται στο λοιπό προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει:

 

          να είστε υπήκοος ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

          να απολαύετε των πολιτικών σας δικαιωμάτων,

          να έχετε εκπληρώσει τυχόν στρατολογικές υποχρεώσεις με βάση τη νομοθεσία της χώρας σας σε θέματα στρατολογίας,

         να παρέχετε τα αναγκαία για την άσκηση των προβλεπόμενων καθηκόντων σας εχέγγυα ήθους.

 

β)      Ειδικά κριτήρια

 

i)       Απαιτούμενοι τίτλοι σπουδών

 Απαιτείται:

 

επίπεδο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πιστοποιείται με δίπλωμα,

 

ή

 

επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πιστοποιείται με δίπλωμα το οποίο παρέχει πρόσβαση στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, και κατάλληλη επαγγελματική πείρα τουλάχιστον τριών ετών.

 

Τα διπλώματα, είτε έχουν εκδοθεί σε κράτος μέλος είτε σε χώρα εκτός της ΕΕ, πρέπει να αναγνωρίζονται από επίσημο φορέα κράτους μέλους της ΕΕ, όπως το Υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι/υποψήφιες με διπλώματα που έχουν εκδοθεί σε χώρα εκτός της ΕΕ πρέπει να επισυνάψουν στην αίτησή τους απόδειξη ισοτιμίας στην ΕΕ για τα διπλώματά τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση διπλωμάτων που αποκτήθηκαν σε χώρα εκτός της ΕΕ που συμμετέχει στα δίκτυα ENIC-NARIC, συμβουλευθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.enic-naric.net.

Η επιτροπή επιλογής λαμβάνει υπόψη τις διαφορές μεταξύ των εκπαιδευτικών συστημάτων των κρατών μελών. Παραδείγματα των ελάχιστων απαιτούμενων προσόντων παρατίθενται στον πίνακα που περιλαμβάνεται στον Οδηγό για τους υποψηφίους/τις υποψήφιες.

Οι υποψήφιοι/υποψήφιες που δεν επισυνάπτουν πιστοποιητικό ισοτιμίας στην ΕΕ για τα διπλώματά τους και οι υποψήφιοι/υποψήφιες με διπλώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί από επίσημο φορέα κράτους μέλους της ΕΕ δεν θα γίνουν δεκτοί/δεκτές στη διαδικασία επιλογής.

 

ii)        Απαιτούμενη επαγγελματική πείρα

 Πρέπει να διαθέτετε τουλάχιστον έξι έτη επαγγελματικής πείρας σχετικής με τη φύση των καθηκόντων, μετά την απόκτηση των προσόντων που απαιτούνται σύμφωνα με το σημείο i), εκ των οποίων δύο σε θεσμικό όργανο ή οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και/ή σε εθνική διοίκηση.

 

iii)     Γλωσσικές γνώσεις

Πρέπει να έχετε άριστη γνώση (επίπεδο C1) μίας από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γλώσσα 1): αγγλική, βουλγαρική, γαλλική, γερμανική, δανική, ελληνική, εσθονική, ιρλανδική, ισπανική, ιταλική, κροατική, λετονική, λιθουανική, μαλτέζικη, ολλανδική, ουγγρική, πολωνική, πορτογαλική, ρουμανική, σλοβακική, σλοβενική, σουηδική, τσεχική ή φινλανδική.

 

και

 

ικανοποιητική γνώση (επίπεδο Β2) της αγγλικής ή της γαλλικής γλώσσας (γλώσσα 2).

Η γλώσσα 2 πρέπει να είναι διαφορετική από τη γλώσσα 1.

  

Επισημαίνεται ότι η απαίτηση σε σχέση με τη γλώσσα 2 για την παρούσα διαδικασία (αγγλικά ή γαλλικά) έχει καθοριστεί προς το συμφέρον των υπηρεσιών. Τα καθήκοντα του/της βοηθού ΤΠΕ απαιτούν ειδικές δεξιότητες, μεταξύ άλλων σε σχέση με την παρακολούθηση, την παροχή βοήθειας σε διάφορους χρήστες και την παροχή υποστήριξης πρώτης και δεύτερης γραμμής για θέματα ΤΠ. Τα νεοπροσληφθέντα μέλη του προσωπικού θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοούν τα προς εκτέλεση καθήκοντα, να επιλύουν προβλήματα και να επικοινωνούν αποτελεσματικά με χρήστες, διευθυντικά στελέχη και συναδέλφους.

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απασχολεί ποικιλόμορφο προσωπικό που εργάζεται κυρίως στα κτίριά του στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο. Σε αυτό το πολύγλωσσο πλαίσιο, η λειτουργική αποτελεσματικότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση της γαλλικής και της αγγλικής γλώσσας. Οι δύο αυτές γλώσσες είναι απαραίτητες για να διασφαλίζεται ομαλή και αποτελεσματική επικοινωνία και για να διεκπεραιώνονται με επιτυχία οι καθημερινές δραστηριότητες.

 

Η γνώση μίας από τις γλώσσες αυτές είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου το μέλος του προσωπικού να είναι σε θέση να ασκεί αποτελεσματικά τις αρμοδιότητές του και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της υπηρεσίας σε σχέση με τα καθήκοντα που καλείται να εκτελέσει. Τα καθήκοντα αυτά συνεπάγονται τακτική αλληλεπίδραση με συναδέλφους, διευθυντικά στελέχη και εξωτερικούς συνομιλητές, οι οποίοι χρησιμοποιούν κυρίως αυτές τις γλώσσες στην καθημερινή τους εργασία. Επιπλέον, η κατάρτιση, οι συνεδριάσεις των ομάδων και οι διαδικασίες ένταξης για το νέο προσωπικό διεξάγονται κυρίως στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της γνώσης τουλάχιστον μίας από τις δύο αυτές γλώσσες.

 

Στη ΓΔ INLO και στη ΓΔ ITEC, η γαλλική είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται συχνότερα για την εσωτερική επικοινωνία, ενώ η αγγλική κυριαρχεί στις σχέσεις με άλλες ΓΔ και με τις πολιτικές και διοικητικές τοπικές αρχές του Κοινοβουλίου. Η ικανοποιητική γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της τεχνικής τεκμηρίωσης, των εγχειριδίων λογισμικού και των πόρων υποστήριξης ΤΠ διατίθεται κυρίως στα αγγλικά. Επιπλέον, η ικανοποιητική γνώση της γαλλικής γλώσσας είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της ισχύουσας νομοθεσίας στο Βέλγιο, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο, καθώς και για την αλληλεπίδραση με τους παρόχους υπηρεσιών, τις διοικήσεις και τις τοπικές αρχές. 

 

Κατά συνέπεια, οι γλωσσικές απαιτήσεις της παρούσας διαδικασίας επιλογής συνάδουν με την πάγια πρακτική. Συμπερασματικά, ο περιορισμός της γλώσσας 2 στα αγγλικά ή τα γαλλικά στο πλαίσιο της παρούσας διαδικασίας επιλογής δικαιολογείται από τις λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας, τις απαιτήσεις της θέσης του/της βοηθού ΤΠΕ και τις εσωτερικές πρακτικές των γενικών διευθύνσεων, προκειμένου να διασφαλίζεται η βέλτιστη αποτελεσματικότητα και συνοχή εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

 Β. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

 Η διαδικασία διεξάγεται βάσει τίτλων και δοκιμασιών.

 

1.       Αποδοχή και αξιολόγηση των τίτλων (1ο στάδιο)

 α)      Η αρμόδια για τους διορισμούς αρχή καταρτίζει κατάλογο των υποψηφίων που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους στην απαιτούμενη μορφή εντός της προθεσμίας και που πληρούν τα οριζόμενα στο τμήμα Α σημείο 3 στοιχείο α) γενικά κριτήρια. Ο εν λόγω κατάλογος αποστέλλεται στην επιτροπή επιλογής μαζί με τις αιτήσεις υποψηφιότητας.

 

β)      Η επιτροπή επιλογής επιβεβαιώνει ότι οι αιτήσεις υποψηφιότητας πληρούν τα οριζόμενα στο τμήμα Α σημείο 3 στοιχείο β) ειδικά κριτήρια (Αποδοχή).

 

γ)      Με βάση πίνακα βαθμολόγησης που έχει καθοριστεί εκ των προτέρων, η επιτροπή επιλογής αξιολογεί τους τίτλους σπουδών όλων των επιλέξιμων υποψηφίων και καταρτίζει πίνακα των 15 καλύτερων υποψηφίων, που θα κληθούν στις δοκιμασίες. Η επιτροπή επιλογής καλεί στις δοκιμασίες όλους τους υποψηφίους/όλες τις υποψήφιες που ισοβάθμησαν στην τελευταία θέση (αξιολόγηση των τίτλων).

 

Η επιτροπή επιλογής θα βασίσει τις αποφάσεις της αποκλειστικά στις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην αίτηση και τεκμηριώνονται με δικαιολογητικά έγγραφα (για περισσότερες λεπτομέρειες βλ. τον Οδηγό για τους υποψηφίους/τις υποψήφιες σε διαδικασίες επιλογής που διοργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημείο 2 στοιχείο 3).

Κατά την αξιολόγηση των τίτλων των υποψηφίων, η επιτροπή επιλογής λαμβάνει ιδίως υπόψη τα ακόλουθα (τεκμηριώνονται με δικαιολογητικά έγγραφα που επισυνάπτονται στην αίτηση):

 

1.     Αποδεδειγμένη πείρα στην παροχή υποστήριξης ΤΠ πρώτης και δεύτερης γραμμής, στη διαχείριση αιτημάτων εξυπηρέτησης και στην αντιμετώπιση προβλημάτων υλισμικού, λογισμικού και δικτύου.

2.     Αποδειδειγμένη ικανότητα διαχείρισης λογαριασμών χρήστη, δικαιωμάτων πρόσβασης και διαδικασιών ένταξης και τερματισμού σε πολλαπλά συστήματα.

3.     Πείρα στην παροχή κατάρτισης και καθοδήγησης σχετικά με θέματα ΤΠ και βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας, και στην υποστήριξη των χρηστών.

4.     Πρακτική πείρα στην εγκατάσταση, διευθέτηση και συντήρηση στοιχείων υλισμικού (διακομιστές, επιτραπέζιοι υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές, εξοπλισμός δικτύου) με κατάλληλη διαχείριση των αποθεμάτων.

5.     Αποδεδειγμένη πείρα στη συντήρηση διακομιστών και υποδομών δικτύου, στην παρακολούθηση των επιδόσεων του συστήματος, στην αντιμετώπιση προβλημάτων και στην εφαρμογή των απαραίτητων ενημερώσεων και διορθώσεων.

6.     Πείρα στην παροχή βοήθειας στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συντήρηση των υπηρεσιακών εφαρμογών ή των εργαλείων αυτοματισμού γραφείου.

7.     Ικανότητα στην τήρηση στοιχείων σχετικά με τις επιδόσεις των ομάδων, τις τάσεις συμβάντων και την αποτελεσματικότητα της εξυπηρέτησης, με υποβολή προτάσεων για βελτιώσεις των διαδικασιών και παρακολούθησή τους.

8.     Ισχυρές δεξιότητες επικοινωνίας για τη σαφή επεξήγηση τεχνικών εννοιών σε μη τεχνικούς χρήστες και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών.

9.     Αποδεδειγμένη πείρα στη διαχείριση διαλειτουργικών ομάδων, τη διατήρηση της συνέπειας των διαδικασιών και τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών.

10.  Πείρα στην καθοδήγηση ομάδων, τη διαχείριση ζητημάτων που παραπέμπονται σε ανώτερο επίπεδο και την παρακολούθηση των επιδόσεων για την προώθηση της βελτίωσης.

11.  Επαγγελματική πείρα σε πολυπολιτισμικό ή διεθνές εργασιακό περιβάλλον.

 

Βαθμολόγηση: 0 έως 40 μονάδες

 

2.       Δοκιμασίες (2ο στάδιο)

 Γραπτή δοκιμασία

 

α.           Δοκιμασία σύνταξης κειμένου στη γλώσσα 2 (αγγλικά ή γαλλικά), με σκοπό να αξιολογηθεί η ικανότητα των υποψηφίων να ασκούν τα καθήκοντα που ορίζονται στο τμήμα Α σημείο 2, καθώς και οι δεξιότητές τους στη σύνταξη κειμένου.

 

Μέγιστη διάρκεια της εξέτασης: 90 λεπτά.

Βαθμολόγηση: 0 έως 20 μονάδες (βάση: 10)

               

 Προφορική δοκιμασία

 β.           Συνέντευξη με την επιτροπή επιλογής στη γλώσσα 2 (αγγλικά ή γαλλικά) προκειμένου να αξιολογηθεί, αφού ληφθούν υπόψη όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στον φάκελο υποψηφιότητας, η καταλληλότητα των υποψηφίων ως προς την άσκηση των καθηκόντων που περιγράφονται στο τμήμα A σημείο 2, καθώς και οι γνώσεις τους σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η επιτροπή επιλογής μπορεί να αποφασίσει να εξετάσει τις γνώσεις σας σε άλλες γλώσσες, οι οποίες προσδιορίζονται στην αίτηση.

 

Μέγιστη διάρκεια: 45 λεπτά.

Βαθμολόγηση: 0 έως 40 μονάδες (βάση: 20).

 

Οι δοκιμασίες αυτές μπορούν να διεξάγονται είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία.

 

Θα λάβετε εγκαίρως οδηγίες σχετικά με τη γραπτή και την προφορική δοκιμασία. Πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. Η μη τήρηση των οδηγιών ή οιαδήποτε ενέργεια που δεν συνάδει με τις οδηγίες θα οδηγήσει στον άμεσο αποκλεισμό σας

  

3.         Πίνακας κατάλληλων υποψηφίων

 Ο πίνακας κατάλληλων υποψηφίων θα περιέχει, κατά σειρά αξιολόγησης, τα ονόματα των εννέα υποψηφίων που έλαβαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία κατά τη διαδικασία (αξιολόγηση τίτλων και δοκιμασίες) και είχαν βαθμολογία πάνω από τη βάση σε κάθε δοκιμασία.

 

Θα ενημερωθείτε προσωπικά και εγγράφως σχετικά με τα αποτελέσματά σας.

 

Ο πίνακας κατάλληλων υποψηφίων θα δημοσιευτεί στο ενδοδίκτυο του Κοινοβουλίου.

 

Η ισχύς του πίνακα κατάλληλων υποψηφίων θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2028. Μπορεί να παραταθεί με απόφαση της αρμόδιας για τους διορισμούς αρχής. Στην περίπτωση αυτή, οι υποψήφιοι/υποψήφιες τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον πίνακα θα ενημερωθούν σχετικώς σε εύθετο χρόνο.

 

Γ. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

Για να υποβάλετε αίτηση, πρέπει να έχετε λογαριασμό στην πλατφόρμα Apply4EP: https://apply4ep.gestmax.eu/search/index/lang/el_EL.

 

Πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τον Οδηγό για τους υποψηφίους/τις υποψήφιες για τις διαδικασίες επιλογής που διοργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτού συμπληρώσετε το έντυπο αίτησης.

 

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις

 

 

20 Μαΐου 2025, ώρα 12.00 (το μεσημέρι) (ώρα Βρυξελλών)